Trik od skúsenej hubárky
Trik od skúsenej hubárky: Odložte si pár húb bokom, zomeľte ich v mlynčeku na mäso a dajte do črepníka, vyrastie vám táto nádhera!
Potrebujeme:
Zopár lesných húb – stačí pár zdravých, zrelých kúskov (na začiatok skúste s 2-3 kusmi)
50 g droždia
4 litre vody
Postup:
Do hrnca dajte odstátu vodu a pridajte droždie. Huby rozkrájeme na kúsky a pomeľte v mlynčeku na mäso (najmä klobúčiky, v ktorých sú spóry). Potom primiešame do tekutiny s kvasnicami.
Nechajte 10-14 dní odpočívať na tmavom a teplom mieste tak, že nádoba bude síce prikrytá, ale tak, aby sa k obsahu dostal vzduch (prikryte len čiastočne).
Keď zmes necháme odležať, dobre premiešame a odoberieme asi 200 ml tekutej zmesi. Rozriedime s 2 litrami odstátej vody a dobre premiešame. Pripravíme si kvetináče, v ktorých máme iné rastlinky (najlepšiu skúsenosť majú pestovatelia s ľaliami, ale môžete skúsiť aj iné – huby potrebujú symbiózu s inými rastlinami). Do črepníka nezabudnite pridať aj rašelinu. Teraz všetko, čo musíte urobiť, je zalievať rastlinky v črepníku hubovou zmesou, až kým ju neminiete (vždy si ju rozrieďte vo vode). Zalievať môžete aj iné rastlinky, ktoré máte normálne v byte, zmes im neublíži.
Postupne dôjde k aktivácií spór. Potom uvidíte, ako sa vám doslova pred očami črepník plní hubami – huby budú pravdepodobne menšie, ako tie lesné, ale za ten krásny pohľad to stojí!
Zdroj: http://tojenapad.dobrenoviny.sk/trik-od-skusenej-hubarky-odlozte-si-par-hub-bokom-zomelte-ich-v-mlynceku-na-maso-dajte-crepnika-vyrastie-vam-tato-nadhera/